Παραδοσιακά Σπίτια FLISVOS στο χωριό Πατσιανός


 https://frangokastellocrete.blogspot.gr/
Όχι μακριά από το Φραγκοκάστελλο, στο χωριό Πατσιανός μπορείτε να βρείτε δύο πρόσφατα ανακαινισμένα παραδοσιακά σπίτια.


Τα σπίτια αυτά που είναι χτισμένα σε Σφακιώτικο στύλ έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά με ιδιαίτερη φροντίδα στη λεπτομέρεια.
Ζευγάρια με ή χωρίς παιδιά θα νιώσουν εκεί σαν το σπίτι τους.

Το κάθε ένα από αυτά τα σπίτια προσφέρει κουζίνα και 4 κρεβατοκάμαρες περιμετρικά του καθιστικού, και μπορούν να εξυπηρετήσουν από έξι έως 8 άτομα καθ όλη τη διάρκεια του έτους.



Τα σπίτια βρίσκονται στο 

ειδυλλιακό χωριό Πατσιανός στους πρόποδες της οροσειράς Λευκά Όροι το οποίο απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και τα διαμερίσματα Flisvos . Εμπορικά καταστήματα μπορεί κανείς να βρει στο Φραγκοκάστελλο.
 https://frangokastellocrete.blogspot.gr/


FLISVOS ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ
ΤΗΛ.1 : +302825092069
ΤΗΛ.2 : +302825092301







ΦΑΞ : +302825092042
ΚΙΝ. : +306948001711

E-mail : info@flisvos.net



Url : www.flisvos.net

για αξέχαστες διακοπές στον Πατσιανό


Ο Πατσιανός (ή και Πατσανός) είναι χωριό της περιοχής των Σφακίων, στη νοτιοδυτική Κρήτη. Διοικητικά υπάγεται στο δήμο Σφακίων, της περιφερειακής ενότητας (πρώην νομός) Χανίων. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 100 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Αγκαθές (1.511 μ.) βόρεια από το Φραγκοκάστελλο.



Σύμφωνα με τον Βασίλειο Ψιλάκη, το όνομα του χωριού προέρχεται από την ιταλική λέξη pace (που σημαίνει ειρήνη), καθώς οι κάτοικοι του χωριού κατέστρεφαν το εν κατασκευή Φραγκόκαστελλο (1371) καθώς φοβόντουσαν ότι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. 

Οι Ενέτοι συνέλαβαν και σκότωσαν τους υπεύθυνους και κατέστρεψαν το χωριό. Όσοι γλύτωσαν ξαναέφτιαξαν το χωριό και το ονόμασαν Πατσανό, δληαδή Ειρηνικό. Όμως, ο Στέργιος Σπανάκης αναφέρει ότι η ορθή ετυμολογία προέρχεται από το επώνυμο Πατσός, θεωρία που είχε προτείνει ο Γρηγόριος Παπαδοπετράκης.

Το χωριό αναφέρεται για πρώτη φορά στην αιγυπτιακή απογραφή του 1834, όταν σε αυτό κατοικούσαν 14 χριστιανικές οικογένειες. Σην απογραφή του 1881 αναφέρεται ως Πατσανός και ανήκε στο δήμο Καλλικράτη του νομού Σφακίων, με 70 κατοίκους. Από την απογραφή του 1900 και έπειτα αναφέρεται ως Πατσιανός  Αναλυτικά η δημογραφική πορεία του χωριού σύμφωνα με τις απογραφές:
Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την καλλιέργια ελιάς, την μελισσοκομία και τον τουρισμό. Στον κάμπο του Φραγκόκαστελου καλλιεργούνται ελιές και ψυχανθή που προορίζονται για ζωοτροφές. Τη δεκαετία του 1950 στο χωριό λειτουργούσαν 3 ελαιοτριβεία με μυλόπετρες. Σήμερα στο χωριό λειτουργεί σύγχρονο ελαιοτριβείο και εντός του χωριού τυροκομείο